Duurzaamheid

Duurzaamheid

Philodendron xanadu
Monstera
Plantenverzameling
Plantenterrarium
Luchtplantjes
Vetplantjes
Mosschilderij
Kader met vetplantjes

Duurzaamheid is o zo belangrijk. In alles wat ik doe, zowel priv√© als professioneel, probeer ik daar bewust mee bezig te zijn. Zo doen we als gezin inspanningen om ons restafval te reduceren en verspilling tegen te gaan en nemen we zo veel mogelijk de fiets of het openbaar vervoer. En hoewel ik hou van verse bloemen, vind ik het eigenlijk jammer om ze in een vaas te zetten en ze langzamerhand te zien verwelken. Dus zet ik mijn huis liever vol planten. Daar word ik even vrolijk van en met de juiste verzorging gaan ze veel langer mee. Op de Instagram en Facebookpagina van Atelier Botanik vind je trouwens regelmatig verzorgingstips terug. 


Op professioneel vlak wil ik die duurzame lijn graag doortrekken. Daarom kies ik er bewust voor om interieurs te verfraaien met planten en groenwanden. Want naast de lange houdbaarheids-datum heeft een dosis groen in huis of op kantoor nog zo veel andere voordelen. Welke dat zijn? Daar lees je hier meer over.
Ook in mijn workshops geef ik de voorkeur aan creaties waar deelnemers thuis nog lang van kunnen genieten, denk maar aan een plantenterrarium of een krans van droogbloemen. Afval en overschotten probeer ik zoveel mogelijk te beperken of te recycleren.


Kortom: als lokale ondernemer in de groenbusiness wil ik graag mijn steentje bijdragen aan een groenere wereld.