Groenwanden

Groenwanden

Wie wordt er nu niet gelukkig van een groene omgeving? Zowel thuis als op de werkplek kan een stevige dosis groen je een echte boost geven. Potplanten zijn een prima manier om te vergroenen. Maar als je net dat tikkeltje extra wil, als je op zoek bent naar een blikvanger waarmee je echt indruk maakt, ga dan voor een groene muur! Ook hiervoor kun je, als particulier en als bedrijf, bij Atelier Botanik terecht. Hieronder lees je meer over de mogelijkheden voor binnen én buiten.

GROEN VOOR BINNEN


Wil je meer groen brengen in je interieur? Dan kun je kiezen voor een volledige of gedeeltelijke wand in geconserveerd mos. Dit mos heeft een speciale - natuurlijke - behandeling gekregen waardoor het er mooi blijft uitzien en ook zacht aanvoelt. Bijkomend voordeel is dat het mos geen onderhoud vraagt. Je moet het dus niet besproeien. Verder heeft dit mos geen licht nodig om te groeien waardoor je het ook in donkere ruimtes kunt toepassen. En, niet onbelangrijk, een moswand heeft ook een geluiddempend effect.
Geconserveerd mos is beschikbaar in verschillende kleuren en soorten zodat je heel wat varatie kunt brengen in je groenwand.  Wil je echt een junglegevoel creëren, dan kun je bijvoorbeeld ook geconserveerde varens laten verwerken in je moswand. Liever iets subtielers? Hang een (of meerdere) moskaders aan de muur of
versier je inkomhal met het logo van je bedrijf in mos. Alles wordt op maat gemaakt dus er zijn oneindig veel mogelijkheden.

GROEN VOOR BUITEN


Heb je nood aan extra groen op je terras, maar is de ruimte beperkt? Wil je een saaie buitenmuur tot leven brengen of een somber hoekje omtoveren tot een oase van groen? Wil je je klanten of werknemers een warm welkom bieden en tegelijkertijd een waardevolle bijdrage leveren aan meer groen in het straatbeeld en meer zuurstof in de lucht? Dan past een muurtuin met levende planten perfect in het plaatje! 

Atelier Botanik ontwerpt voor jou de gedroomde plantenwand en zorgt ervoor dat je project perfect uitgevoerd wordt. De groenwand bestaat uit een dun frame dat tegen de muur gemonteerd wordt. De zakjes in het frame worden vervolgens gevuld met grond en planten. Over de bewatering hoef je je niet druk te maken: dat gebeurt automatisch door middel van een druppelslang en een timer. Het enige wat je te doen staat, is genieten van de plantenpracht. Het (beperkte) onderhoud kun je overlaten aan Atelier Botanik. 
Vragen? Interesse? Ik help je graag verder!

groenwand